MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Wielki sukces! Burgerownia Faceburger w Kielcach zwycięzcą konkursu Heinz Selection 2024. Zobacz zdjęcia

Paula Goszczyńska
Paula Goszczyńska
Wideo
od 12 lat
Rywalizowali ze 122 burgerowniami z całej Polski i zostali zwycięzcami tegorocznej edycji konkursu Heinz Selection 2024. Znany w Kielcach Faceburger odniósł duży sukces i został doceniony przez szefów kuchni z wielu części świata. Jak się to robi? Wystarczy przygotować burgera idealnego. Zobaczcie zdjęcia i film.

Wielki sukces! Burgerownia Faceburger w Kielcach zwycięzcą konkursu Heinz Selection 2024

Za nami druga edycja globalnego wydarzenia Heinz Selection 2024. Do konkursu zgłosiły się 122 burgerownie z całej Polski. W skład jury profesjonalnego weszli doradcy kulinarni Kraft Heinz zarówno z Polski, jak i USA, Brazylii, Hiszpanii i Libanu oraz eksperci partnerów Aviko HoReCa Polska i RM Gastro. Po każdej turze swoją opinię dotyczącą konkursowych pozycji wyrażali reprezentanci jury degustacyjnego w składzie: manager odpowiedzialny za rozwój marki Heinz Steve Chantry oraz topowi influencerzy – Maciej je, Bagiński oraz Jawor.

Burger Masterzy poza umiejętnościami kulinarnymi i kreatywnością musieli wykazać się stalowymi nerwami, bowiem mijający czas budował odczuwalną presję.

Zwyciężyć mogli jednak najlepsi. Wielki sukces odniósł zlokalizowany przy ulicy Piotrkowskiej 2 Faceburger i znalazł się na liście 10 najlepszych burgerowni w kraju. - W tym roku udało nam się wygrać. Przygotowaliśmy specjalnego burgera "Proszczuto", którego oceniało międzynarodowe jury składające się z szefów kuchni. Wspomniany burger dołączył już do naszego menu, znajdziecie go w odświeżonej karcie. Ruszyliśmy również z ogródkami, więc zapraszamy do degustacji na świeżym powietrzu - mówi Kamil Orłowski, właściciel Faceburgera.

Z czego składa się zwycięski burger? - W tym burgerze znajdziemy przede wszystkim wysokiej jakości mięso, ale również nasz sos z tartą cebulą na bazie majonezu, musztardy i ketchupu Heinz, sałatę lodową, grillowany ser halloumi zawinięty w szynkę prosciutto cotto. Jest też nasz specjał, czyli karmelizowana cebulka oraz sos sweet barbecue i mayo gochujang - opisuje Radosław Kulig, szef kuchni w Faceburger.

Przypomnijmy, że Faceburger został również najlepszą burgerownia w Świętokrzyskiem w plebiscycie "Echa Dnia" - Mistrzowie Smaku. Pisaliśmy o tym tutaj:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na kielce.naszemiasto.pl Nasze Miasto