MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
4. Za długie grillowanie potraw...
fot. archiwum Polska Press

10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz? 10.07.2022

4. Za długie grillowanie potraw

Kiedy już odpowiednio rozpalimy grilla i ustawimy ruszt czeka nas kolejne wyzwanie – pilnowanie, by mięso odpowiednio się upiekło i nie przypaliło. Wystarczy bowiem chwila nieuwagi i karkówka pokrywa się czarną warstwą węgla. A niestety, jedzenie mocno przypieczonych produktów nie jest zdrowe, bo w procesie spalania powstają rakotwórcze substancje. Zbyt długie grillowanie powoduje też, że mięso jest suche, a co za tym idzie, niezbyt smaczne. Ponadto jedzenie ich często kończy się niestrawnością, bowiem są one bardzo trudne do przetrawienia dla żołądka. Dlatego właśnie tak ważne jest grillowanie na żarze, a nie w ogniu. Istotne jest także regularne obracanie mięsa, by grillowało się po kilkanaście minut z każdej strony.

Zobacz również

Zakończył się remont świetlicy w Czarkowach w gminie Nowy Korczyn

Zakończył się remont świetlicy w Czarkowach w gminie Nowy Korczyn

Zaprezentowano kalendarz kobiecych turniejów tenisowych na rok 2025. Będą zmiany!

Zaprezentowano kalendarz kobiecych turniejów tenisowych na rok 2025. Będą zmiany!

Polecamy

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

TYLKO U NAS
Co zrobić, gdy psa ukąsi żmija? Ważna jest szybka reakcja!

„Kocham” – maturzyści dzielą się wrażeniami z rozszerzonej matematyki

„Kocham” – maturzyści dzielą się wrażeniami z rozszerzonej matematyki